Energiahatékonysági program a Tatabánya Erőmű Kft.-nél

2019. szeptember 5., csütörtök 17:55

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés kezdeményezésére 2019. szeptember 05-én hazánk 2. megyei virtuális erőműveként megalakul a Komárom-Esztergom Megyei Virtuális Erőmű, melynek egyik alapító tagja a Tatabánya Erőmű Kft.

A Virtuális Erőmű Program (VEP) a köztársasági elnök által fővédnökölt és az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fenntarthatósági kezdeményezés, melynek célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain és projektjein keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza. Az el nem használt és így egy fosszilis, szennyező erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energia egységekből egy „virtuális erőmű” épül, mely mára az ország 6. legnagyobb villamos erőművévé vált. A cél, hogy 2030-ra a 2. legnagyobb villamos erőmű legyen.

A Tatabánya Erőmű Kft. a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzathoz hasonlóan maximálisan elkötelezett a Virtuális Erőmű Program stratégiai célkitűzései mellett, ezért a továbbiakban aktívan részt kíván venni a klímaváltozás elleni harcban, melynek első lépése a Köztársasági Elnöki Hivatal és az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsa támogatásával a Komárom-Esztergom Megyei Virtuális Erőmű Program megalapítása.




Kevesebb