Nyugdíjas találkozó

2013. április 26., péntek 07:59

A Villamosenergia-ipari Nyugdíjas Alapítvány finanszírozásával, a Tatabánya Erőmű Kft. támogatásával és a VIMÉSZ szakszervezet szervezésével a Fűtőerőműben 2013. április 19-én nyugdíjas találkozóra került sor.

Az évenként megrendezett találkozó rég múltú hagyományra tekint vissza, amikor is az „öreg szakik”, volt kollégák és kolléganők randevút adnak egymásnak. 

A jelenlévőket a társaság részéről Maszlavér István ügyvezető igazgató, az alapítvány és a szakszervezet nevében Kovács Ferenc szakszervezeti elnök köszöntötte.

Az igazgató úr tájékoztatta a nyugdíjasokat a társaság gazdasági helyzetéről. 

Többek között említette a 2011-ben a kormány által megszüntetett kiegészítő ártámogatás (KÁT) okozta nehéz gazdasági évet. A tavalyi évben a gazdasági környezetünk valamelyest javult, mely eredményeként működésünk gazdaságossá vált. Az igazi stabil nyereséges működést egy újabb beruházás végrehajtása, a biomassza tüzelés technológiára való átállás eredményezheti. Ezen kívül a hőenergia, költséghatékonyabb termelése és a technológiai berendezések optimálisabb üzemeltetése céljából, nagy kapacitású hőtároló berendezés beépítésére kerülne sor. 

A szakszervezet elnöke, Kovács Ferenc tájékoztatta a nyugdíjasokat a munka világában és szakszervezeti élet közép és helyi szintjén zajló eseményeiről. Kitért az új Munka Törvénykönyv által okozott problémákra. Ismertette az idei bérmegállapodását, valamint a munkavállalók bérezési és szociális helyzetét.

A nyugdíjasok megelégedéssel fogadták a beszámolókat. A vendégeket megterített asztalok várták. A kora esti vacsorát jóízűen fogyasztották el. Majd ezt követően az együttlét és az újra találkozás örömével és kötetlen beszélgetéssel töltötték el a délutánt. Felidéztek régi munkahelyi történeteiket. Látszott az arcukon a viszontlátás és a kellemesen eltöltött délután jóleső érzése. Nekünk is jó volt Őket látni, akiktől a szakmát, a tudást, az erőmű vezetését, üzemeltetését és karbantartását megtanultuk. 

Azzal váltunk el, hogy jövőre ismét találkozunk. Jó egészséget kívántunk mindannyiuknak!

Kevesebb