Nyitott Kapuk a Vértes Agorájában

2013. április 18., csütörtök 10:16

Nagy érdeklődés övezte az április 16.-17.-én megtartott Nyitott Kapuk rendezvényt. Az első napon 16 különböző korú óvodás és iskolás csoport fordult meg a kiállító standoknál.

Az erőmű kiállítói pultjánál a gyerekek nagy lelkesedéssel töltögették a nekik készült teszteket, összekötős és keresős feladatokat. Szívesen kötögették össze az áramköröket a nekik készült kapcsoló panelon. Kirakhatták a standunkon kiállított kirakón, az erőmű működését is. Minden jó megoldásért ajándék járt. Senki sem távozott üres kézzel.

A második nap sajtótájékoztatóval kezdődött, ahol Schmidt Csaba polgármester és Salamon Hugó, a Vértes Agorája vezetője megnyitója után Maszlavér István a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezető igazgatója mondott egy rövid nyitóbeszédet, végül Takács Zsuzsanna a MTESZ ügyvezetője beszédével zárult a sajtótájékoztató. 

Itt hirdették meg az Együtt értetek alkotói pályázatot is, melyről a  Tatabányai Polgármesteri Hivatal weboldalán lehet többet olvasni.

Délelőtt 9 órától ismét iskolás és óvodás csoportok lepték el a Vértes Agoráját.

A két napos rendezvény ideje alatt több, mint 1300-an látogatták meg a szolgáltatók kiállító standjait.

Májusban szintén a rendezvénysorozat keretein belül előre egyeztetett időpontban ellátogathatnak az érdeklődő csoportok az erőműbe is. Közelebbről megismerkedhetnek az erőmű működésével, az itt dolgozó emberek mindennapi munkájával.

Május közepén a Szabadtéri Bányászati Múzeumban megrendezendő záró versenyen megmutathatják a programban résztvevő csoportok, hogy az elsajátított ismeretekből mit tanultak meg a szolgáltatókról.

Kevesebb