Tatabánya is képviselteti magát a MaTáSzSz elnökségében

2020. szeptember 25., péntek 14:25

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnöksége (MaTáSzSz), a Szövetség Alapszabályának megfelelően, 2020. szeptember 10-én hívta össze Közgyűlésének tisztújító ülését.


A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége, a teljes távhő szektort lefedi, mintegy 130 vállalatot csoportosítva magába, akik a hazai 650 ezer távfűtéses lakás 93 százaléka számára biztosítják a távhőellátást. A MaTáSzSz elsődleges célja a távhőszektor támogatása és fejlesztése. Ezen belül három fő tevékenységet végez:

  1. Érdekképviselet és érdekérvényesítés
  2. Szakmai kapcsolatteremtés és kommunikáció elősegítése
  3. Szakmai és gazdasági fejlesztések támogatása

Az idei tisztújító közgyűlésen - a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) által is támogatott jelöltet - dr. Sámuel Emesét, a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezetőjét is beválasztották a tagvállalatok a szakmai szövetség elnökségébe. Ezáltal a MaTáSzSz 1993-as fennállása óta Tatabánya először képviseltetheti magát az elnökségben.

dr. Sámuel Emese ügyvezető az elnökségi tagságba való beválasztását követően elmondta, hogy bízik abban, hogy a távőhőszektor környezeti-, gazdasági- és társadalmi fenntarthatóságának kérdéseiben a távhő termelők és a távhő szolgáltatók szorosabb együttműködésben, eredményesen fognak tudni dolgozni, a döntéshozókkal a kapcsolatot fenntartani, az esetleges szakmai kérdéseket megvitatni.

Kevesebb