Rendhagyó 70. Bányász- és 28. Villamosnap a Tatabánya Erőműben

2020. szeptember 7., hétfő 10:08

A koronavírus-járvány nem csupán hazánkat, hanem a világ szinte valamennyi országát rendkívüli helyzet elé állította. Ehhez nem csupán a kormányoknak, hanem minden embernek és cégnek is alkalmazkodnia kellett. A Tatabánya Erőmű Kft. a feladatok sikeres megszervezésével elérte, hogy a cégnél nem történt termeléskiesés, illetve a Munkáltatói intézkedések következményeként a környező vállalatokkal ellentétben nem került sor a munkaidő csökkentésére, valamint elbocsátásokra sem, továbbá megteremtette az otthoni munkavégzés feltételeit is – mondta el dr. Sámuel Emese ügyvezető igazgató, hozzátéve: a fűtési szezon teljes kapacitású indításának semmilyen akadálya nincs.

Mint ismeretes, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárvánnyá a COVID19 néven ismert vírusos légúti, illetve légzőszervi megbetegedést. A Tatabánya Erőmű Kft. ezt követően haladéktalanul lépett, hiszen a cég rendkívül fontos, a közérdek szempontjából kiemelt szolgáltatást lát el. A járvány első hullámában azonnali hatállyal bevezették a testhőmérséklet-mérést, amely minden belépéskor kötelező érvényű volt, illetve kézfertőtlenítőket helyeztek ki. A teljes üzemi rész folyamatos fertőtlenítése mellett figyeltek a szociális távolságtartás állandó betartására is. A járványveszély időszakában az erőműben minden, időben beütemezett karbantartást végrehajtottak, azzal együtt, hogy termeléskiesés sem történt.

Dr. Sámuel Emese kiemelte, hogy minden olyan területen, ahol az lehetséges volt, megteremtették az otthoni munkavégzés feltételeit, így minimálisra csökkentették a személyes kontaktust. Bevezették az online értekezleteket, a megbeszéléseket pedig telefonon, valamint onlineformában bonyolították. Céljuk kifejezetten a betegség terjedésének megelőzése, megfékezése, a munkatársak és családtagjaik biztonságának, valamint egészségének megóvása volt. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy ez a kollégák felelős és fegyelmezett együttműködése nélkül nem sikerülhetett volna, amiért ezúton is köszönet jár nekik.

A Tatabánya Erőmű Kft. a korábbi gyakorlatához és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos elveihez hűen a járványveszély közepette sem hagyott fel támogatói tevékenységével: egészségügyi felszereléseket, maszkokat és védőruhákat adományoztak a Szent Borbála Kórháznak, s emellett 500 ezer forintos gyorstámogatást adtak át dr. Lőke János főigazgatónak. Az erőmű sajátos profilját kihasználva csatlakoztak a „TAPS A DOLGOZÓKÉRT” elnevezésű kezdeményezéshez is, hiszen esténként 8 órakor megszólaltatták az üzem gőzdudáját. „Ezzel a hálánkat szerettük volna kifejezni azon munkavállalók felé, akik a nehéz időszakban is helytállnak, s akik nem tudják otthonról elvégezni a feladataikat, mert a fizikai jelenlétükre van szükség.” – mondta el dr. Sámuel Emese, aki hozzáfűzte, hogy elsősorban kollégái felé szeretné köszönetét kifejezni, hiszen ők a veszélyhelyzetben is rendületlenül azon fáradoztak, hogy 23.500 lakás és 2.000 intézmény fűtés és melegvíz-szolgáltatása zavartalan legyen, - de a hála szavai azokat is illetik, akik kitartóan és elkötelezetten  dolgoztak, dolgoznak a frontvonalban.
„Társaságunknál nem csak a Bányász napot, de ugyanakkor a Villamos napot is ünnepeljük. Nem annyira köztudott, hogy az Erőmű nem csupán hő-, de villamosenergiát is termel. 1898-ban éppen azért alapították az Erőművet, hogy a bányát villamos energiával lássa el és sokáig ez volt az elsődleges feladata. Napjainkban a prioritást átvette a hőtermelés, de a villamosenergia termelés továbbra is fontos szerepet játszik a cég mindennapi életében. Az utóbbi három évben többszörösére fokoztuk a villamosenergia termelést a korábbi évekhez képest és a kialakított értékesítési stratégiának köszönhetően 100 millió forint feletti eredménnyel zártuk a 2019-es üzleti évet. Bár az idei év nagy kihívást jelent társaságunknak is, minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy a hőenergia termelése zavartalan legyen, ugyanakkor a villamosenergia termelés eredményességét, ezáltal cégünk eredményességét is, fenntartsuk.” – mondta el dr. Sámuel Emese ügyvezető.  

A Tatabánya Erőmű Kft. a „Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!” gondolat jegyében továbbra is folyamatosan követi, illetve betartja a kormány által kihirdetett óvintézkedéseket, és ezeknek megfelelően teszi meg a szükséges lépéseket, mint például, Tatabánya Város és az Erőmű életében is jelentős szerepet betöltő szeptember első hétvégéjére eső Bányász- és Villamosnap. A jelenlegi vírushelyzetre tekintettel, a vezetőség felelős döntésének következményeként az ünnepséget rendhagyó módon, külsős meghívott vendégek nélkül, csak nagyon szűk keretek között rendezték meg.
Az Erőmű munkatársai kiemelt feladatot végeznek nap mint nap, immár 122 éve, szinte észrevétlenül a városban élő emberek mindennapjainak szerves részévé válva. Ezért is fontos, hogy évente legalább egyszer elismerésben részesüljenek azok a munkavállalók, akik már évtizedek óta szolgálják munkájukkal a közösséget. A 70. Bányász- és 28. Villamosnapok alkalmából jubiláló oklevelet és elismerést vehetett át dr. Sámuel Emese ügyvezetőtől:
- Kiss Ottó
- Szalai László
- Tóth Tamás
- Törös Zsolt
- Csik Tibor
- Gallai Tamás
- Vigh József
- Zsigmond László
Kimagasló munkájáért ügyvezetői elismerő oklevélben részesült:
- Karácsonyi Krisztián
- Kiss Zoltán
- Kukuda Zoltán
- Marton Lászlóné
- Schalkhammer József
- Török Zoltán
Verebély díjban részesült:
- Bárdos Imre
Életpálya díjban részesült:
- Herczeg Mária Cecília



Kevesebb