Barangoló nap

2016. május 2., hétfő 08:12

Április 23-án, a Vértes Agórája 3. születésnapja alkalmából rendezett Barangoló napon a vállalkozó kedvű kicsik és nagyok részt vehettek az erőműben egy közel másfél órás túrán, ahol megismerkedhettek az erőmű működésével, megnézhették a gázmotorokat, a hőtárolót, a turbinákat, a kazánokat és még a 160m-es vasbeton kémény alá is bemehettek.

A program nagyon sokakat érdekelt, bátran mondhatjuk, hogy erre a túrára minden korosztály kíváncsi volt. Olyan résztvevő is eljött, aki hajdanában itt dolgozott és kíváncsi volt a változásokra, szívesen emlékezett vissza a régi szép időkre. A látogatók egy kvízt tölthettek ki, és a jó válaszadók közül három szerencsés, egy-egy ajándékcsomagot nyert. A gyerekeknek a túra végén kis ajándékkal kedveskedett az erőmű. Gyorsan eltelt az idő, mindenki jól érezte magát és igazán különleges élménnyel gazdagodhatott.

Az időjárás is a kegyébe fogadta a vendégeket, éppen akkor zúdult hatalmas eső a városra, amikor az új biomassza kazánokat tekintették meg és zárt térben voltak, mire a kémény megtekintésére került sor, az eső is elállt, így semmi akadálya nem volt a túrát tervezett útvonalon befejezni.

Kevesebb