Energia minden fronton: labdában, pályán, emberekben

2023. október 7., szombat 13:34

Immár hagyománnyá vált, hogy a távhőszektorban dolgozók barátságos futballmérkőzéseken mérik össze tudásukat. Az Országos Távhőszolgáltatási Focikupának ezúttal a Tatabánya Erőmű Kft. adott otthont szervezőként, mégpedig a Grosics Gyula Stadion Olimpikon úti műfüves pályáin, melyekre a benevezett csapatok játékosai mellett ragyogó napsütés varázsolt parádés hangulatot október 6-án, pénteken.


A sportfelszerelések átvétele után dr. Sámuel Emese, a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket, akiknek sportszerű és nemes versengést kívánt, ezt követően már indulhattak is a derbik. A hazaiak mellett a megmérettetésre tizenegy, egyenként 10 fős gárda jött el Tatabányára – BKM Nonprofit Zrt. Főtáv Divízió, E.ON Energiatermelő Kft., Greenergy-Power Kft., Isoplus Távhővezetékgyártó Kft., Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt., NYÍRTÁVHŐ Kft., PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft., SZÉPHŐ Zrt., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., Terra-21 Kft., T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt.  – akik látnivalóan jól felkészülten vágtak neki a tornának.


A munkában és a futballszenvedélyben egyformán energikus szakemberek alkotta team-ek sorsolás alapján egy időben 4 pályán csaptak össze, 15-15 perces meccseken. Reggel ugyan még nem kellett izzadni, hiszen csak 13 fok volt, de később már ezerágra sütött a Nap, így nem csak a labdavadászat okozhatott verejtékcseppeket. A szervezést és a játékosokat is egyaránt dicséri, hogy az egész napos program egy kisebb sérülést leszámítva teljesen flottul bonyolódott, sportszerű mérkőzéseket hozva. Az esemény rangját emeli, hogy a jól megérdemelt díjakat a tatabányai labdarúgás két ikonja, P. Nagy László és Szabó György adták át.

A végeredmény:

1. hely: NYÍRTÁVHŐ Kft.

2. hely: Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.

3. hely: Terra-21 Kft.

A torna legjobb játékosának Sárközi Dávid (NYÍRTÁVHŐ Kft.) bizonyult, a gólkirályi címet Radianov Ferenc (Terra-21 Kft.) szerezte meg. A legjobb kapus címet sikerült „itthon tartani”, hiszen azt a Tatabánya Erőmű Kft. hálóőre, Budai Tamás nyerte el. Az eredményhirdetés a Grosics Gyula Stadionban volt, a résztvevők kupákat, érmeket, valamint erőműves ajándékcsomagokat vehettek át, majd egy a Sport Hotel éttermében vacsora keretében adomázhattak a jól sikerült napról.

Köszönjük a szervezésben nagy szerepet vállaló Tatabányai Sport Club munkáját, s azt, hogy együtt lehettünk!




A fotókat Kreidl Máté készítette.


Kevesebb