Bányásznap jutalmakkal

2023. szeptember 25., hétfő 07:47

A hagyományokhoz híven idén is elismerte kiváló és hűséges dolgozóit a Tatabánya Erőmű Kft., amely idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A hangulatos rendezvényt szeptember elsején tartották, s a kiemelt partnerek mellett megtisztelte jelenlétével Szűcsné Posztovics Ilona polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint dr. Kancz Csaba, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal főispánja. A polgármester és a főispán beszédeiben kiemelték a vállalat dolgozóinak lelkiismeretes munkáját és a cég eredményeit is. Dr. Sámuel Emese ügyvezető megköszönte munkatársai elhivatottságát, jelezve, hogy a mai, gyorsan változó világban a hőtermelés alapfeladat, így további fejlesztéseket hajtanak végre a hő- és villamosenergia-termelés folyamatosságának megőrzése érdekében.

A már megvalósult innovációkkal és az erőmű előtt álló feladatokkal kapcsolatban dr. Sámuel Emese elmondta: óriási lépést tettek azzal, hogy a gáz tüzelőanyag mellett lehetőséget teremtettek a biomassza tüzelőanyag felhasználásra is. Megépítették az ország legnagyobb hőtárolóját, 2023 őszére pedig újra csatasorba állítják a 2013 óta nem működő fűtőturbinát, amely akár gáz, akár biomassza alapon képes a kapcsolt hő- és villamosenergia-termelésre. Ahhoz, hogy ne csak a termelésben legyenek jelen a piacon, hanem elvegyék a rendszerből a felesleges, a naperőművek által megtermelt energiát, egy 20 MW-os villanykazán beüzemelésén dolgoznak.

A Bányásznap alkalmából Likár József Életműdíjat kapott, míg Mészáros Zoltán 40, Fazekas Zoltán 30, Kovács Lajos 25, Kuglics István pedig 20 éves jubileumi jutalmat vehetett át. Ügyvezetői jutalomban részesült Csík Tibor, Gombai Kálmán, Györke László, Hartmann József, Hiszékeny Péter, Hornyák Tímea, Jambrik Tibor, Kincses Károly, Kiss Zoltán, Mészáros Antal, Molnár Ferenc, Nagy Zoltán, Pécsi Zoltán, Sebestyén László, Smudla Róbert, Szabó István, Szabó Péter, Tóth Tamás, Tóth Zoltán, Urszán Róbert, Varga Tibor, valamint Wittman Tamás.

A rendezvény után a Tatabánya Erőmű Kft. vezetése és az érdekképviseletek a Vértanúk terén a Bányász emlékműnél helyezték el a megemlékezés virágait.

Kevesebb