Biomassza fejlesztés alakulása 2015. októberében

2015. december 7., hétfő 09:16

A K4 jelű, új, biomassza tüzelésű forróvíz kazán próbaüzeme lezajlott. A felmerült hibák, hiányosságok javítása részben elkészült a próbaüzem alatt.

A kazán forróvíz kiadása folyamatos. A 3.sz. kapu, a biomassza szállítmányok mérlegelése, a közlekedő utak, a részben fedett és nyitott tárolók használatba vétele megtörtént. A hónap végére a GOP pályázathoz tartozó műszaki terjedelmek próbaüzeme sikeresen lezajlott, a szerződéses érintett területek készültségének elismerése megtörtént.

A KEOP projekthez tartozó, átalakítás alatti 7-es és 8-as számú gőzkazánok átépítése, szerelése folyamatos.

A 8-as kazán hatósági nyomáspróbája sikeresen megtörtént. Az újonnan beépített nyomás alatti berendezések szigetelése és a tűztérben a tűzálló betonozás folyamatos. Gázrendszer kiépítése is folyamatban van. Mérőcsonkok gyártása, telepítése megkezdve.

A 7-es kazánnál a nyomás alatti részek készre lettek szerelve. A szigetelési, falazási, hegesztési munkák folyamatosak. A gázrendszer kiépítése megkezdődött. A mérőcsonkok gyártását, telepítését megkezdték. A kazán a szerkezeti vizsgálatra elő lett készítve.

A villamos és irányítástechnikai szerelések még szintén folyamatban vannak.

A teljes apríték feladó szalagrendszer üzemel, a szalagok tűzjelző-oltó rendszer helyszíni szerelési munkái folyamatban vannak. Salak-pernye rendszer kihordó csigasor telepítését még végzi MVM OVIT Zrt.

Kevesebb