Az Erőmű 125 éve rajzban elmesélve…

2023. június 1., csütörtök 23:20

Mi kértük, Ti alkottatok!

Nagy boldogsággal töltött el bennünket, hogy sok pályaművet kaptunk arra a felhívásunkra, melyet a Tatabánya Erőmű Kft. fennállásának 125 éves évfordulójára hirdettünk meg „Erőmű a városban” címmel három korcsoportban. Szebbnél szebb alkotásokat kaptunk, s nem is mertük teljességgel felvállalni a döntés ódiumát, hiszen a szívünk szerint mindenki első helyezést érdemelt volna. Az Erőmű Facebook-oldalán ezért közönségszavazást hirdettünk, amely május 30-án ért véget.
 
Felhívásunk Tatabánya tankerületén és a közösségi médián keresztül juthatott el a gyerekekhez, akik nagyon szorgalmasak voltak, hiszen 33 pályamű érkezett: óvodásoktól, valamint az általános iskolák alsó- és felső tagozatosaitól. A közönségszavazás mellett szakmai zsűri is értékelt, melynek elnöke Jakobi Anna festőművész, aki egyben Tatabánya díszpolgára, volt.
 
A díjazás összértéke, a jeles évfordulóra tekintettel, 125 ezer forint, sőt Jakobi Anna festőművésznő egy gyermek részére különdíjat is javasolt, melyet természetesen mi is támogattunk. Érdemes megnézni a rajzokat, melyek a Tatabánya Erőmű Facebook-oldalán tekinthetők meg. A díjakat természetesen személyesen szeretnénk átadni a nyerteseknek, melyről a szülőkkel egyeztetni fogunk, ugyanakkor az eredményt most ki is hirdetjük!
 
Az óvodások között:  a közönségszavazást Veres Fanni Dorka nyerte, a szakmai zsűri pedig Kucserák Dórának adta az első díjat.
Az alsó tagozatos kategóriában: a szavazók Molnár Eriket, míg a zsűri tagjai Kovács Zitát látták a legjobbnak.
A felsősök esetében: Kiss Henrietta söpörte be a legtöbb „like”-ot, itt a szakmai zsűri Gyalókay Petrát díjazta első helyen.
A Jakobi Anna által indítványozott különdíj Barabás Bertalan óvodást illeti.
 
Mindenkinek köszönjük a részvételt, a szebbnél szebb alkotásokat a nyerteseknek pedig szívből gratulálunk!
 
dr. Sámuel Emese
ügyvezető igazgató
Tatabánya Erőmű Kft.

Kevesebb