Nem lehet büntetlenül kárt okozni

2023. február 20., hétfő 23:12

A Tatabányai Törvényszéken ma folytatódott az a tárgyalás, melynek előzménye még 2015-re nyúlik vissza és a Tatabánya Erőmű Kft-hez beszállított faaprítékkal kapcsolatos visszaélések miatt indult.

Amint az köztudott, Társaságunk 2015-ben kettő földgáz tüzelésű gőzkazánt alakított át biomassza tüzelésűre, és egy új, szintén biomassza tüzelésű forróvíz kazánt létesített, amellyel tizedére csökkent az erőmű károsanyag (szén-dioxid) kibocsátása. Az új kazánok működtetéséhez szükséges tüzelőanyag biztosításához cégünk adásvételi szerződést kötött egy erdészeti társasággal. A szerződés szerint az erőmű dolgozói végezték el az átvételhez szükséges mennyiségmérési, mintavételi és minőségvizsgálati feladatokat.
Ebben a folyamatban vettünk észre szabálytalanságokat és folytattunk le vizsgálatot, melynek eredményeként büntető feljelentést tettünk. Ennek köszönhető az a tárgyalás, amit a Tatabányai Törvényszék jelenleg is folytat. Meggyőződésünk, hogy – amennyiben a vádlottak által elkövetett bűncselekmény ténye beigazolódik – a csalás nem maradhat büntetlenül.

Dr. Sámuel Emese
ügyvezető igazgató
Tatabánya Erőmű Kft.

Kevesebb