Családi erőnap 2014

2014. július 1., kedd 08:56

Hagyományainkat őrizve, június 21-én idén is megrendeztük a Családi Erőnapot a Tatabányai Szabadtéri Bányászati Múzeum területén.

A rendezvény célja a munkavállalók és családjaik kötetlen keretek közötti találkozása, egymás jobb megismerése és nem utolsó sorban egy kis kikapcsolódás, sportolás és mozgás volt. Az erőmű dolgozóinak életkorát tekintve, szép számban jelentek meg a gyerekek és már az unokák is. Minden korosztály számára rendeztünk sportversenyeket. A felnőttek és a nagyobb gyerekek súlylökésben, asztalitenisz bajnokságban és sakkversenyben mérhették össze erejüket és tudásukat.

Gyermekeknek tájékozódási futóversennyel készültünk és minden korosztály részére meghirdettük a rajzversenyt. Idén először szabadtéri fajátékokkal kedveskedtünk a gyerekeknek - és kiderült, hogy a felnőttek is legalább annyira élvezték a hagyományos fából készült óriás amőba játékot, a labirintust, és más ügyességi játékokat, mint a gyerekek.

A legkisebbeknek játszószőnyeget terítettünk le. Az alkotókedvűeknek szöszmötölő sarkot alakítottunk ki, ahol volt színezés, rajzolás, gyöngyfűzés, szélcsengő és bőrékszer készítés, valamint egyéb kézműves foglalkozási lehetőség is. A kicsik körében nagy sikere volt az arcfestés és csillám- tetoválás készítésének. Idén is volt állatsimogató. A gyerekek ismerkedhettek kiskecskével, báránnyal, vadászgörénnyel és sok apró tollas jószággal.

A tavalyi Egészségpályázatunk kapcsán, ismételten egészségügyi szűrővizsgálatot szerveztünk, vérnyomás, testsúly, koleszterin és triglicerid szintet mért az üzemorvosunk. Tanácsot adott azok részére, akiknél magasabb volt a mért érték a normál szintnél, arra nézve, hogy mi az, amin változtatniuk kellene, hogy elkerüljék a különböző megbetegedéseket. Bemutatót tartott a defibrilátor újra élesztő készülék használatáról. Elmondta, hogy mit kell tudnunk a készülékről elsősegély nyújtás alkalmazásánál.

Az ebédet a gulyásfőző csapatok lelkes tagjai készítették, és a sportolásban megfáradt, megéhezett felnőttek és gyerekek alig várták, hogy elkészüljön a gulyás. Megteltek a sátor alatti sörpadok és jó hangulatban zajlott az ebéd.

Az ebéd utáni lustálkodást - szerencsére a gyerekek örökmozgó kedve miatt - nem engedhettük meg magunknak, így rövidesen mindenki talpon volt és kipróbálásra kerültek azok a játékok is, amik nem fértek bele a délelőtti programba.

Rendezvényünk befejezéseként kiosztásra kerültek a sportversenyek helyezettjeinek érmei és kihúztuk a várva-várt nyertes tombolákat.

Érdemes említenem pár szót még a rendezvény helyszínről. A Tatabányai Múzeum - Bányászati és Ipari Skanzen évek óta a családi napunk helyszínéül szolgál. A programok közé minden évben beiktatunk egy tárlatvezetést - érdemes végigjárni a területet, a kiállításokat, hiszen minden évben találunk valami újdonságot.

Akik ott voltak a Családi Erőnapon, azok nagyon jól érezték magukat. Reméljük, jövőre ismét együtt sportol az „erőmű”!

Kevesebb