„Mozgásszervi betegségben szenvedő diákoknak segített az erőmű”

2019. április 8., hétfő 07:16

Új, a Tatabányai Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulói közlekedését segítő eszközt ajándékozott az intézmény részére a Tatabánya Erőmű Kft. A Vimec T-09 lépcsőnjáró berendezést április 4-én, csütörtökön, ünnepélyes keretek között adta át dr. Sámuel Emese, az erőmű ügyvezetője és Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere.

Bacsó Ágnes intézményvezető az átadón kiemelte: az iskola tanulóinak jellemzői, hogy humán funkcióik – mint a kommunikáció, a beszéd, a mozgás, az értelem – több területen súlyos zavart mutatnak. Ennek következtében teljesítményük extrém mértékben eltér az átlagtól, így tevékenységeikben erősen akadályozottá válnak, és társadalmi részvételük is korlátozódik. Mindezek miatt sajátos nevelést igényelnek, melyet eddig nehezített az is, hogy az intézmény nem volt akadálymentes, ezért a mozgásszervi fogyatékos tanulók közlekedése nem volt megoldott. A Tatabánya Erőmű Kft. vezetése erről tudomást szerezve jelezte azonnali segítő szándékát, melynek eredményeként beszerzett egy lépcsőnjáró berendezést, amit az iskola tanulói már használnak is."

Schmidt Csaba kijelentette: az iskola élen jár a fogyatékkal élő fiatalok ellátásában, s az épület akadálymentesítésében nagy segítség az erőmű felajánlása. Mint hozzátette: aki egy kicsit is belegondol abba, hogy eddig miként juthattak fel a mozgássérült tanulók az emeletre, és hogyan ezen túl, az látni fogja a különbséget. A polgármester elmondta még: az intézményben eddig igyekeztek úgy megoldani az mozgásukban korlátozott tanulók oktatását, hogy az emeletre ne legyen szükség, azonban ez a gond mára elhárult.

A cégvezető elmondta: az erőmű valamennyi dolgozója számára fontos, hogy esélyt adjanak és segítsenek olyan gyermekeknek, akiknek az élet sokszor nagyobb küzdelmet jelent, mint teljesen egészséges társaiknak, hiszen az iskolába többségében tanulásban akadályozott, korlátozott létszámban értelmileg akadályozott vagy halmozottan sérült gyermekek tanulnak. A Tatabánya Erőmű Kft. élen jár a társadalmi felelősségvállalás terén, az intézményt pedig hosszú évek óta támogatja.

Segítség a mindennapokhoz

Kevesebb