Tatabánya fejlődése a mi sikerünk is

2019. március 1., péntek 20:32

Több évre visszanyúló hagyomány, hogy Tatabánya városa köszönti a legnagyobb helyi adózókat. Erre a rendezvényre kapott meghívást a Tatabánya Erőmű Kft. képviseletében dr. Sámuel Emese ügyvezető is.

A Városházán megrendezett találkozón Bencsik János országgyűlési képviselő a tatabányai Ipari Parkban működő hazai és nemzetközi vállalkozások jelentőségét hangsúlyozta, melyek közrejátszanak a megyeszékhely és a térség lakosságszámának növekedésében is. Kiemelte, hogy a cégek nemcsak kiváló szakembereket alkalmaznak, de hosszú távon itt is tudják tartani a dolgozókat. Bencsik János elmondta, hogy Tatabányát és környékét kedvező munkafeltételek - vonzó környezet, optimális közlekedési lehetőségek és választékos szabadidős programok, sportolási formák - jellemzik. Mindezek - hangsúlyozta a képviselő - jó alapot adnak a vállalkozások sikeréhez, és a munkavállalók életminőségének javításához.
 
Schmidt Csaba polgármester a megyeszékhely eredményeiről szólt. Megtudhattuk, hogy a város kiegyensúlyozott költségvetéséhez jelentős mértékben hozzájárulnak a gazdasági társaságok, amelyekkel közös céljuk a fiatalok és a munkavállalók megtartása. Az oktatási, a nevelési és az egészségügyi intézményekben, illetve a szabadidős beruházások terén Tatabánya olyan fejlesztéseket valósít meg, amelyek kedvezően befolyásolják a városlakók mindennapi életét.
 
Schmidt Csaba a társaságok képviselőinek megköszönte együttműködését, ezt követően pedig a cégek számoltak be az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről, illetve az eredményekről és a jövőbeli tervekről.
 
A gazdasági társaságok közül a Tatabánya Erőmű Kft. egyedi jellegét az adja, hogy nem egy, a 90-es években az ipari parkban letelepült társaságok közül, hanem az a cég, amely immáron 120 éve járul hozzá az itt élők jobb megélhetéséhez és gazdagítja a város közösségi életét. Mint a város villamos-, majd hőenergia termeléséért felelős társasága bizonyította, hogy stabilan képes megállni helyét nemcsak műszakilag, de gazdasági értelemben is a folyamatosan változó iparági kihívások közepette Tatabánya közösségének szolgálatában.

Tatabánya fejlődése a mi sikerünk is


Kevesebb